dj na svatbu
Zabava na svatbu
Zabava na svatbu
dj na svatbu

Svatební hry

Svatební hry rozjedou zábavu na vaší svatbě. Vybrali jsme pro vás svatební hry, které jsou prověřené lety, kdy pobavily svatebčany na mnoha svatbách.

Svatební kvíz

Jednou z nejoblíbenějších her na svatbě je Svatební kvíz. Tato hra není jen zábavná, ale také ukazuje, jak dobře se novomanželé znají, na čem se shodnou a na čem se naopak liší. Pravidla jsou snadná – novomanželé sedí zády k sobě na židli, sundají si boty a každý vezme jednu botu ze sebe a jednu od svého partnera. Moderátor kladne vtipné otázky a novomanželé zvedají botu jako odpověď – botou nevěsty značí ONA a botou ženicha ON.

Otázky jsou připravené dopředu, např. Kdo má doma poslední slovo? Kdo drží kasu? Kdo první vyslovil slovo svatba? Samotný průběh kvízu je vtipný a poukazuje na drobné neshody a na to, jak se nevěsta s ženichem dobře znají. Počet odpovědí, při kterých se novomanželé shodnou se sčítá a moderátor je na konci kvízu vyhlásí. Čím více stejných odpovědí, tím lépe, ale novomanželé vyhrají v momentě, mají li více než půlku stejných odpovědí 🙂

Svatební kvíz se objevuje takřka na každé svatbě. Tato hra vždy přispěje k dobré náladě všech svatebčanů a na Vaší svatbě nesmí chybět.

Svatební kvíz – k tisku

Tipy na vtipné dotazy u svatební hry Kvíz

  1. Kdo lépe vaří?
  2. Kdo častěji vaří?
  3. Kdo obvykle doma chodí jako první spát?
  4. Kdo je ráno dříve venku z postele?
  5. Kdo se více rozvaluje na společné posteli?
  6. Kdo se doma projevuje více hlasitě?
  7. Kdo víc trpí, když onemocní?
  8. Kdo je lepší řidič?
  9. Kdo při řízení více nadává?
  10. Kdo dostal více dopravních pokut?
  11. Kdo vícekrát naboural auto?
  12. Kdo si častěji bere telefon na záchod?
  13. Kdo častěji uklízí doma?
  14. Kdo častěji uklízí v autě?
  15. Kdo častěji chodí vysypávat koš?
  16. Kdo častěji začíná hádky?
  17. Kdo se častěji urazí?
  18. Kdo se častěji jako první chodí usmiřovat?
  19. Kdo mívá poslední slovo?
  20. Koho více poslouchá pes/kočka?
  21. Kdo je hlava rodiny?
  22. Kdo koho sbalil?
  23. Kdo koho první políbil?
  24. Kdo umí lépe líbat?
  25. Kdo vymyslel jméno prvnímu/druhému dítěti?
  26. Kdo chodí častěji uspávat děti.
  27. Ke komu se chodí děti víc mazlit?
  28. Kdo tráví více času v koupelně?
  29. Kdo tráví více času na toaletě?
  30. Kdo tráví více času na facebooku?
  31. Kdo jako první vyslovil termín svatby?
  32. Kdo je větší bavič?
  33. Kdo je větší alkoholik?
  34. Kdo je větší mamánek?
  35. Kdo je větší strašpytel?
  36. Kdo je větší romantik?
  37. Kdo je větší gurmán?
  38. Kdo je větší bordelář?
  39. Kdo je větší paličák?
  40. Kdo je větší lenoch?
  41. Kdo je větší žárlivec?
  42. Kdo je lepší tanečník?
  43. Kdo častěji chodí pozdě?
  44. Kdo umí lépe plánovat?
  45. Kdo se umí lépe obléknout?
  46. Kdo půjde spíše napomenout sousedy, když se budou chovat hlučně?
  47. Kdo má častěji pravdu?
  48. Kdo mluví častěji sprostě?
  49. Kdo měl ve škole lepší prospěch?
  50. Kdo drží doma kasu?
  51. Kdo více utrácí?
  52. Kdo udává krok v intimním životě?
  53. Kdo má lepší tchyni?
  54. Kdo má šílenější rodinu?
  55. Čí tchyně chodí častěji na návštěvu? 

Zkuste další z našich svatebních her Poznávání ženicha dle hýždí nebo Sundavání a házení nebo dražba podvazku

Podívejte se na naše DJs ZDE

Sledujte nás na Instagramu nebo Facebooku


 → NAPIŠTE NÁM ←


Svatební kočár

Jedna z nejoriginálnějších a nejoblíbenějších svatebních her je Svatební kočár. Tato hra testuje paměť a pozornost účastníků a za každou chybu musí být vypít panák alkoholu. Devět dobrovolníků vybírá ze svatebních hostů, ale novomanželé jsou ve hře povinni hrát. Na 11 židlí vytvoříme symbolický královský kočár a hosty rozdělíme do rolí. Z uspořádání židlí se pozná, kdo hraje kterou roli – kočí, kůň, kolo kočáru, král a královna. Novomanželé mají samozřejmě roli královského páru. Účastníci hry vstát a zase usednout, jakmile uslyší jméno své postavy v textu, který čte moderátor. Pokud nevstanou ti, kteří by měli, musí ti, kteří chybovali, vypít panák alkoholu. Proto je vhodné mít na pomoc alkoholovou asistentku, která se stará o připravené panáky ao to, aby byly chyby adekvátně potrestány. Z našich zkušeností víme, že tato hra je velmi oblíbená a zábavná, a proto ji vřele doporučujeme pro vaši svatbu. Budete se při ní náramně bavit vy i vaši hosté.

Svatební hry kočár

Slova, na které účastníci hry vstávají:

Pravý kůň – kůň, koně.

Levý kůň – kůň, koně.

Kočí – kočí, koně, kočár.

Král – král, královský, kočár.

Královna – královna, královský, kočár.

Levé přední kolo – levé přední kolo, kola, přední kola, kočár, kameny.

Levé zadní kolo – levé zadní kolo, kola, zadní kola, kočár, kameny.

Pravé přední kolo- pravé přední kolo, kola, přední kola, kočár, kameny.

Pravé zadní kolo – pravé zadní kolo, kola, zadní kola, kočár, kameny.

Kameny – kočár, kameny.

Celý text svatební hry Královský kočár:

Pdf soubor – Celý text svatební hry Královský kočár

Na jednom královském dvoře žil král a královna. Tato královská dvojice si jednoho dne chtěla udělat kočárem vyjížďku po královské oboře. Král se zamilovaně podíval královně do očí a říká: „Královno moje, moje královno nejkrásnější, zavolej mi prosím kočího!

Když kočí dorazil před krále a před královnu, král hned kočímu říká: „Kočí, přichystej kočár na projížďku! Kočí, hej kočí, posloucháš mě?! Přichystej kočár, ať můžeme s královnou vyrazit, jak se na správný královský pár patří!“ Kočí ale stále myslel jenom na to, zda po poslední projížďce, která byla samý kámen, dobře spravil všechna kola.

Kočí proběhl okolo kočáru do stáje, kde odvázal oba koně a zavedl je ke kočáru. Když přivazoval levého koně, mrknutím oka zkontroloval přední kola. Snad jsou přidělaná stejně pevně, jako ta zadní kola. Král i královna vždycky volí cestu přes kameny, aby se nám nestalo neštěstí, říkal si cestou do stáje pro pravého koně!

Úkoly pro zúčastněné

Kola vypadala v pořádku a tak kočí nechal krále i královnu nastoupit do kočáru. Kočí zapráskal bičem nad koňmi a královský kočár se rozjel. Snad jsou koně dobře nakrmení, pomyslela si královna, abychom se pěkně projeli. Král byl spokojen. Před sebou kočího a oba koně. Vedle sebe královnu. Snad jen to pravé zadní kolo drncalo trochu více než ostatní kola a i levý kůň byl o trochu lenivější, než obvykle. Bičem to kočí ovšem určitě rychle spraví.

Kočár zrychloval a královský pár byl s jízdou koní hnaných kočím spokojen. Jenže vjeli do zatáčky! V tom jeden kámen, druhý kámen, třetí kámen! Nejprve nadskočilo levé přední kolo, poté pravé přední kolo a hned i levé zadní kolo s pravým zadním kolem. Koně zařehtali, kočí zaúpěl a král s královnou vypadli z kočáru.

Naštěstí se nic zlého nestalo. Pravý kůň (o trochu chytřejší než levý kůň) začal hned brzdit a pomohl tak kočímu rozjetý královský kočár zastavit. Král pomohl královně vstát a obořil se na kočího: „Hej kočí, nemohl si dávat větší pozor na ty kameny!? Teď máme přední kola nadranc!“ Kočí pohotově vyhrkl: „I zadní kola jsou pryč, králi!“ a ukazoval přitom na pravé zadní kolo, které se koulelo kamsi do dáli. Levé zadní kolo leželo tam, kde kočár prvně narazil do kamenů.

Takhle už do královského dvora nedojedeme, prohlásil král. Nechal odpřáhnout oba koně a s královnou na ně naskočili. Kočí musel za trest za králem, královnou a koňmi pěšky, protože královský kočár neuchránil od nárazu kamenů. Snad jednou dojde až domů.

Královský kočár

Základní rozestavění účastníků hry:

Levý kůň a Pravý kůň jsou v čele kočáru.

Kočí sedí hned za nimi.

Král a Královna sedí za kočím.

Levé přední kolo a Pravé přední kolo jsou umístěny mezi kočího a královský pár, jen jsou posunuty více do stran, tak jak by to bylo v reálném kočáru.

Levé zadní kolo a Pravé zadní kolo jsou umístěny za kočárem, v symetrické ose s předními koly ve vztahu ke královskému páru.

Kameny jsou po stranách mimo kočár ve vodorovné úrovni královského páru.

A nyní už víte úplně vše, co potřebujete o svatebním kočáru vědět. Pokud Vám to ještě nestačí, zkuste další z našich svatebních her Svatební kvíz nebo Poznávání nevěsty podle kotníku.

Podívejte se na naše DJs ZDE


 → NAPIŠTE NÁM ←


Nošení věcí na svatbě

Nošení věcí na svatbě je zábavná hra, do které se může zapojit většina svatebčanů. Základní verze hry zahrnuje 13 soutěží a trvá přibližně 20 minut. Může být kombinována s oblíbenou hrou „rok s novomanželi“, přičemž novomanželé se této hry neúčastní a mají tak chvilku na odpočinek v jejich náročném svatebním dni. Pokud se chcete hrát tuto hru samostatně, novomanželé se mohou zapojit a lze navýšit počet účastníků a jejich úkolů, aby se mohlo zúčastnit více hostů.

V základní verzi pro 13 účastníků se postaví 12 židů, stejně jako v židlovém tanci. Moderátor zadá předmět, který se musí přinést, a soutěžní vyrážejí do „terénu“, aby ho přinesli. Poté, co se vrátí s předmětem, sedají na libovolnou židli. Ten, na koho židle nezbude, vypadává ze hry. Pokud hru kombinujete s „rokem s novomanželi“, vypadnuvší účastník získá úkol na měsíc leden nebo následující měsíc po svatbě.

Moderátor vyhlašuje další předmět a zatím, co soutěží odcházejí pro předmět, jednu židli odebere. V tu chvíli zůstane další vyřazený. Hra pokračuje takto až do finále, kde vítěz vítězné bitvy získá drobnou odměnu, kterou si připraví novomanželé. Pokud kombinujete hru s „rokem s novomanželi“, vítěz se stává hostitelem novomanželů při vybrané aktivitě.

Pokud se v průběhu hry stane, že soutěžící přinesou předmět ve stejný čas a společně na židli, rozhodne o vypadávajícím „rozstřel“. Nabízíme zábavnou formu, kdo rychleji vypije malé pivo. Rozstřel ještě více zvyšuje dramatičnost této zábavné hry.

Svatební hry nošení věcí na svatbě

Tipy na předměty, které mají soutěžící přinést:

  1. Pásek
  2. Prázdnou sklenici
  3. Tkanička do bot
  4. Podprsenka
  5. Látkový kapesník
  6. Flash disk
  7. Kravatu
  8. Dřevo
  9. Bublifuk
  10. Botu
  11. Kytku
  12. Klíče od auta
  13. Klíče od bytu
  14. Zapalovač
  15. něco žlutého 
  16. střevíček
  17. Přines panáka a vypít ho
  18. Kousek toaletní papíru
  19. Něco kulatého

Nošení věcí na svatbě se dá hrát kdykoliv v průběhu večera. Vždy rozproudí zábavu. Často se volí v kombinaci s populární svatební hrou Rok s novomanželi. Lze jí však hrát i samostatně, a vždy si při ní užijete spoustu legrace. Neváhejte a zařaďte  ji, do svého svatebního dne.

Podívejte se i na náš Fotokoutek Funbox

Rok s novomanželi

12 měsíců s novomanželi je velmi populární svatební hrou, kterou ocením zejména novomanželé, protože při ní nejsou středem pozornosti a mohou si na chvilku odpočinout. Tato hra se také nazývá Rok s novomanželi, protože dobrovolníci plní úkoly, které jsou spojeny s každým měsícem v kalendářním roce.

Pravidla hry Rok s novomanželi

Této soutěže se zúčastní 13 dobrovolníků. Na konci soutěže zůstane 12 „poražených“, kteří postupně plní novomanželům vždy jeden úkol na daný měsíc.

Pouze jeden výherce získává možnost, kdy naopak novomanželé „slouží“ jemu.

Novomanželé předem připraví 12 úkolů, každý k jednomu měsíci a samozřejmě i zaslouženou výhru pro vítěze. Jako výhra může sloužit třeba pozvánka na návštěvu spojenou s večeří. Samozřejmě forma výhry, jakou zvolíte, záleží čistě na Vás.

Jelikož zadané úkoly budou dobrovolníci plnit po celý průběh roku, je potřeba myslet na náročnost úkolů a zároveň vybrat soutěžící tak, aby pro ně nebyl problém je splnit. Vyberte dobrovolníky, které znovu rádi uvidíte!

Existují dvě základní varianty této svatební hry, které lze použít k postupnému vyřazování soutěží. První, jednodušší varianta, je klasický židlový tanec, kde hosté necháte tančit kolem uspořádaných židlí. Pro 13 soutěží se uspořádá pouze 12 židlí a ten, kdo po zastavení hudby zůstane stát bez židle, je zařazen. Poté moderátor odebere jednu židli, takže vždy bude o jednu židli méně než počet soutěžících v hře. Tímto způsobem se postupně vyřazují další a další účastníci, dokud nezůstane pouze vítěz. První vyřazený plní úkol pro leden, druhý pro únor, třetí pro březen a tak dále, až se projdou všechny měsíce v kalendáři.

Druhá varianta v sobě zahrnuje plnění úkolů od soutěžících přímo na místě, ihned poté, co jsou vyřazeni. Její výhodou je, že do hry můžete zapojit i hosty, kteří se hry nezúčastní. Nevýhodou je větší časová náročnost. Jinak samozřejmě platí stejný vyřazovací princip i startovací „židlová“ pozice, jako v první variantě.

Tipy na úkoly pro soutěžící ve druhé variantě: 

  • získat cizí kravatu, botu či jinou součást oblečení
  • vypít připraveného „panáka“ či „malé pivo“
  • najít a přivést maminku nevěsty
  • přinést různé dostupné předměty (vidličky, nože, propisky, klíče od auta atd)

Vaší fantazii při zadávání úkolů se meze nekladou, úkoly by měli být vtipné a zároveň by to soutěžící neměli mít úplně jednoduché 🙂

rok s novomanželi

Inspirace pro zadání úloh pro vyřazené soutěžící:

Leden – návštěva veřejného bruslení společně s novomanželi nebo do sauny

Únor – společná návštěva kina, divadla či galerie

Březen – pozvat novomanžele na společné lyžování, úniková hra

Duben – připravit novomanželům pohoštění nebo menší dárky spojené s velikonoční tématikou (velikonoční beránek, vajíčka, pomlázky atd.)

Květen – pozvat novomanžele na sportovní utkání nebo hudební koncert

Červen – společný výlet s novomanželi na kolech

Červenec – společné koupání s novomanželi

Srpen – pozvat novomanžele na společný piknik či grilování

Září – společný výlet s novomanželi na hrad či zámek

Říjen – den strávený s novomanželi v ZOO

Listopad – pozvat novomanžele na večeři či víno

Prosinec – společná návštěva s novomanželi na vánočních trzích nebo rozsvěcení vánočního stromku

Třeba další, pizza a filmový večer, naplánovat celý den s novomanželi, 

Doporučujeme tyto úlohy vybrat tak, aby nebyly pro Vaše hosty příliš náročné jak fyzicky, tak finančně. Zároveň volte činnosti, které jsou příjemné i pro Vás. Můžete dát vybrat svatebčanům z více úloh pro jednotlivé měsíce.

Genialita této hry spočívá v tom, že si každý měsíc připomínáte Váš velký den s Vašimi nejlepšími přáteli.

Další zábava na Vaši svatbu

Zkuste další z našich svatebních her Poznávání ženicha dle hýždí nebo Sundavání a házení nebo dražba podvazku

Navštivte náš fotokoutek – fotokoutekfunbox.cz

Svatební tombola

Nápady na svatební zábavu jsou stále pestřejší a kreativnější. Jedním z oblíbených způsobů, jak bavit svatebčany, je svatební tombola. I když se na první pohled může zdát, že se jedná o obyčejnou hru, není to tak úplně pravda.

Za prvé, lístky do tomboly se prodávají a všichni účastníci mohou vyhrát nějakou cenu. To znamená, že novomanželé získají navíc pár korun do své kasičky. Za vymyslet vtipnou a druhou nenáročnou tombolu není snadný. Co znamená vtipná a finančně nenáročná? To je ten pravý trik. I když se některé ceny mohou zdát luxusní nebo složité, skrývají se za názvy vtipné dvojsmysly, které stojí organizátory jen pár korun. Například hlavní cena „Poznávací zájezd do Prahy“ se může skládat z jízdenek na městskou hromadnou dopravu. Další příklad může být cena „Poznávání krásy Šumavy“, kde skutečný výsledek může být celá šiška chleba Šumavy. Možnosti jsou nekonečné a kreativita se zde může projevit na maximum. Proto je důležité vybrat si organizátora, který bude tuto zábavu pro vás s pečlivostí a kreativitou připravovat.

Svatební tombola ceny- k tisku

Příprava tomboly

Příprava svatební tomboly nepatří k těm nejjednodušším. Celkově je to časově náročnější, nicméně výsledek potom bude stát za to. Nejprve si ujasněte, kolik budete mít výherních cen a za jaký obnos peněz budete chtít ceny pořídit. Jistě nějaké vhodné ceny naleznete i u sebe doma a tím pár korun ušetříte. Dle počtu a druhu cen se budou odvíjet i originální názvy. Abyste hosty na svatební tombolu řádně nalákaly, můžete udělat oznámení do svatebních novin nebo i například do harmonogramu dne, kde uvedete Svatební tombolu jejíž hlavní cenou je Okružní jízda Prahou.

Správné načasování svatební tomboly je klíčové. Respektive prodej lístku do svatební tomboly musí být ve správný čas a to, když už hosté mají veselejší náladu. Cenu lístků ponechte dobrovolnou. Prodejem lístků do tomboly pověřte někoho, komu nebudou hosté moci říct ne. A teď to nejdůležitější. Moderování celé zábavy přenechte ideálně profesionálovi. Ano, bude sice pouze losovat čísla a předávat ceny, ale takový DJ, který již s tím má letité zkušenosti, dokáže odprezentovat vše tak, aby se neusnulo u pátého vytaženého lístečku. Moderátorovi nezapomeňte dát k dispozici asistentku, která bude ceny předávat.

Tato zábava se stává čím dál populárnější. Na internetu můžete nalézt nespočet originálních a vtipných cen do svatební tomboly. My přidáváme malou inspiraci i za nás na odkazu níže.

svatební tombola

Dětská tombola

Nezapomínejte na děti. Pokud jich budete mít na svatbě více, přes den můžete uspořádat tombolu dětskou a večer svatební tombolu pro dospělé. Jako výhru můžete dětem připravit sladkosti či drobné dárečky.

Pro inspiraci uvádíme pár příkladů :

  • Exotické hmyzí menu – bonbony červíci a žížalky 
  • Zájezd na Vysočinu – salám Vysočiny
  • Bylinky pro Vaše zdraví – Becherovka
  • Jazykový kurz – lízátko
  • Safari – vstupenka do zoo
  • Vzrušující vůně – stromeček do auta
  • Sada dvou kol – dvě Coca-coly
  • Cesta snů pro dva – dva prášky na spaní
  • Výlet pro dva dle vlastního výběru – dvě jízdenky na MHD
  • Bodyguard – váleček na těsto
  • Automobil – model autíčka
  • Mocná zbraň – plácačka na mouchy
  • Vyhlídkový let – Redbull
  • Striptýzová show pro pány – svlékací párky
  • Pro svěží dech – olomoucké tvarůžky
  • Setkání s apači – zákusky indiánky
  • Romantické osvětlení domu – sada čajových svíček
  • Dětský psycholog – vařečka
  • Dovolená v Tatrách – Tatranky

Buďte originální a vyberte pro své hosty speciální výhry. 

Můžete si vymyslet téměř cokoli. Čím více budou Vaše nápady originální a kreativní, tím lépe. Fantazii se meze nekladou, ale je důležité, aby ceny pobavily Vaše hosty.

Pokud chcete pro svatebčany připravit vkusnou zábavu, do které se mohou zapojit všichni, pak by svatební tombola neměla na Vaší svatbě chybět.

   

Kouzelník na svatbu

Karikaturista

Podívejte se na naše svatební DJs ZDE

Cesta vajíčka

Cesta vajíčka je zábavná svatební hra, která potěší všechny hosty a nabídne jim skvělou zábavu. Hlavní roli v této hře hraje nevěsta. Během hry se vejce přenáší z jedné nohavice ženicha do druhé. Nevěsta musí přesunout pouze to správné vařené vejce, což zaručuje legraci a napětí.

Hru zahají tím, že nevěstě zakryjí oči a vloží jí do ruky vařené vejce. Jejím úkolem je protáhnout vejce ženichovými kalhotami z jedné nohavice do druhé v určeném časovém limitu. Hra se stává ještě zábavnější, když se do ní zapojí i družičky a soutěží mezi sebou o co nejrychlejší čas. Rychlejší v této soutěži vyhrává.

svatební hra cesta vajíčka

Doporučujeme hrát tuto hru v první polovině svatební oslavy, kdy jsou přeci jenom soutěžící v „lepší kondici“. Tato hra skvěle rozjede svatební zábavu. Pokud si hru vyzkouší i jiné páry ze svatby, raději doporučujeme páry spřízněné. 🙂 

Vyzkoušejte tuto hru na Vaší svatbě i Vy.

Zkuste další z našich svatebních her Poznávání ženicha dle hýždí nebo Sundavání a házení nebo dražba podvazku.

Společné překonávání překážek

Tato hra je ideální pro toho, kdo chce zpestřit svatební zábavu něčím netradičním a zábavným. V základu se jedná o hru, kdy se pár musí společně dostat z jednoho bodu do druhého překonáváním různých překážek a výzev. Ty mohou být různorodé – od překonávání překážek na cestě, až po hádání hádanek a řešení úkolů.

Tato hra je skvělá pro zlepšení spolupráce mezi novomanžely a pro rozptýlení zúčastněných svatebčanů. Navíc umožňuje vytvoření příjemné a vzájemně propojené atmosféry mezi svatebními hosty. Důležité je, aby hra nebyla příliš náročná a aby ji bylo možné hrát i pro starší či méně zdatné účastníky.

V dnešní době existuje mnoho firem, které nabízejí organizaci společného překonávání překážek. Tyto firmy většinou nabízejí různé varianty a úrovně náročnosti her a také se dokážou přizpůsobit vašim požadavkům. Pokud vás tato hra zaujala, můžete si vybrat z mnoha možností a určitě si přijdete na své.

polecne prekonavani prekazek

Při této zábavné hře s názvem „Bruslařská překážková dráha“ si novomanželé vyzkouší, jak společně dokáží překonat nejrůznější překážky. Na každého novomanžela se připevní jedna brusle, a to na opačnou nohu než u protějšího partnera. Nohy se jim poté sváží dohromady a společně musí projít předem vytyčenou cestou plnou překážek, které si lze přizpůsobit podle různých přání a fantazie.

Hra může být o to vtipnější, pokud se zapojí i ostatní svatebčané a pomohou různé úkoly na trase. Novomanželé mohou překonávat překážky v podobě skákání přes překážky, proplétání se mezi konfety, překonávání kopečků, vybalancování se po úzkém prkně nebo projíždění tunelem z různých věcí.

Tato hra je skvělá příležitost pro novomanžele, aby si společně vyzkoušeli, jak dobře dokáží spolupracovat a vyřešit překážky, které přináší život. Navíc se při tom všichni hosté skvěle pobaví.

Spolecne prekonavani prekazek

Přestože tato hra může být zábavná a napínavá, je důležité pamatovat na bezpečnost všech účastníků. Proto doporučujeme volit úkoly, které jsou méně náročné, aby se zamezilo úrazům. Zvláště při oslavách, kdy se jídlo a pití točí, by měla být opatrnost na prvním místě. Hru mohou vyzkoušet i další svatebčané, ale je nutné brát v úvahu jejich fyzickou kondici a postavit se proti nim na stejnou úroveň. V opačném případě hrozí nebezpečí úrazu. Přemýšlejte tedy dobře o úkolech a buďte vždy opatrní, abyste si na svatební veselce odnesli jen nezapomenutelné zážitky a žádné zranění.

Svatební hra klíče

Svatební hra Klíče je netradiční zábava, která bývá často připravena svědky nebo kamarády ženicha a nevěsty. Během této hry se rozdává větší množství starých klíčů mezi hosty a tajemné osoby předem určené svědky. Mezi klíči jsou jen dva, které vlastní mladý muž a mladá dáma. Ostatní klíče jsou prázdné a slouží pouze jako zmatek pro hosty.

Hlavním úkolem hry je najít, kdo vlastní dva klíče, které pasují do zámku speciální truhlice. Ta bývá umístěna na vybraném místě v sále, na zahradě, nebo jinde podle vašeho uvážení. Hosté se snaží najít vlastníky klíčů, aby se stali vítězi této hry. Vítězové získávají drobnou odměnu, kterou si pro ně připraví novomanželé.

Hra Klíče je vynikající způsob, jak rozproudit zábavu mezi hosty a zapojit je do svatebního dění. Tuto hru lze samozřejmě dále upravit podle vlastních představ a fantazie.

klíče

V průběhu svatební hostiny nastane zvláštní okamžik, kdy svědek nebo moderátor přijde na řadu a vyhlásí hru nazvanou Klíče.

„Protože je už nevěsta vdaná, žádám každého, kdo má klíč od jejího bytu, aby ho odevzdal.“

V ten okamžik se zvednou všichni mladí muži s klíči a odevzdají je do připraveného košíku. Poté moderátor vyhlásí:

„Protože ženich už je také zadán, žádám každého, kdo má klíč od jeho bytu, aby ho odevzdal.“

Klíč odevzdá pouze starší muž a žena .

Ženich se v tu chvíli stává obětí svatebního veselí, v kontrastu s „užívající“ si manželkou.

Svatební hra klíče je většinou hrána z kraje večera, aby rozproudila zábavu na svatbě.

 

svatební hra klíč

Podívejte na naše DJs ZDE


 → NAPIŠTE NÁM ←


Poznávání nevěsty

Překvapte své hosty neotřelou svatební hrou, kterou jistě nevidí na každou svatbě. Poznání nevěsty podle kotníku je hra plná zábavy, která vás rozhodně pobaví.

Soutěžící se vybírají z řad žen i mužů, přičemž nevěsta je vítanou účastnicí. Než hra začne, ženichovi se zakryjí oči a nastoupí do hry. Všichni dobrovolníci se usadí na židli a nastaví stejnou nohu. Pak začíná zábava.

Manžel osahává kotníky každému účastníkovi a snaží se najít svou nevěstu podle kotníku. Tuto hru lze obohatit tím, že budou součástí další aktivity, jako například poznání nevěsty podle ruky nebo podle hlasu. Nechte svoji fantazii volný průběh a připravte se pro své hosty nezapomenutelnou svatební zábavu.

poznávání nevěsty

Poznání nevěsty podle kotníku je jedna z nejpopulárnějších svatebních her, která svatebčany vždy pobaví. Tato hra je založena na legraci a humoru, kdy ženich hledá svou nevěstu podle kotníku a vtípků na téma vzhledu nohou.

Jestliže hledáte zábavu pro pozdní hodiny svatebního veselí, tato hra je tou pravou volbou. Navíc je tak populární, že se na mnoha svatbách stává nedílnou součástí programu.

Obdobou této hry, kdy má nevěsta hledat svého ženicha podle jiné části těla, je například hra poznávání ženicha podle hýždí.

S touto hrou se nebudete nudit a zaručeně se pobavíte nejen Vy, ale i Vaši hosté.

Poznávání ženicha podle hýždí

Na svatebních oslavách se v poslední době čím dál více využívají svatební hry. Existuje mnoho různých druhů her, některé jsou známé, jiné zase méně populární.

Mezi novější hry, které si získávají stále větší oblibu, patří i hra Poznávání ženicha podle hýždí. Tato hra byla importována ze zahraničí po revoluci, ale největší rozmach zaznamenala až v novém tisíciletí. I přesto se rychle stala populární, jelikož při ní svatební hosté určitě nebudou nudit.

Poznávání ženicha podle hýždí

Svatební hra Poznávání ženicha podle hýždí se hraje následovně: Z hostů se vyberou dobrovolníci, včetně ženicha, a postaví se vedle sebe do řady, zády k publiku. Nevěsta dostane zavázané oči a jejím úkolem je osahat záda jednotlivých účastníků, včetně případných účastnic, a poznat, který z nich je ženich. Pro větší náročnost se doporučuje vybrat účastníky s různými tvary zad, různým věkem, pohlavím a odlišným oblečením, aby to nevěsta měla obtížnější.

Tuto hru se doporučuje hrát až v pozdních večerních hodinách, kdy už jsou hosté více uvolnění. Poznávání ženicha podle hýždí je velmi zábavná a vždy rozproudí osazenstvo. Pro vystupňování zábavy je možné zařadit mezi muže i jednu či více žen. Tuto hru vřele doporučujeme, protože patří mezi méně obvyklé svatební hry a určitě si při ní užijete spoustu legrace.

Podívejte se na další z her a to svatební TOMBOLA nebo NOVOMANŽELSKÝ KVÍZ

Poznej partnera tancem

Poznej partnera tancem je kreativní a zábavná svatební hra, kterou si určitě oblíbíte. Hra je zaměřena na nevěstu, která musí poznat svého manžela pomocí tance. Pro účely této hry si nevěsta zakryje oči speciálními brýlemi nebo šátkem.

Svatebčané se rozdělí do páru a začnou tančit, přičemž novomanželský pár zůstává na místě. Nevěsta se pak dostane postupně k tanci se svatebčany a snaží se poznat svého vyvoleného pouze podle jeho tance. Pro ostatní účastníky platí přísný mluvení, takže nevěsta musí být pozorná a soustředěná.

Hra je plná legrace a napětí a vyžaduje dobrý rytmus a koordinaci. Při této hře se určitě dobře pobaví nejen novomanželé, ale i ostatní hosté. Navíc je to skvělá příležitost ke komunikaci a navázání nových vztahů mezi svatebčany. Pokud tedy hledáte zajímavou a neobvyklou svatební hru, Poznejte partnera tancem je tím pravým pro Vás.

poznej partnera tancem

Tuto hru je vhodné hrát v průběhu večera v době, kdy už je zábava v plném proudu. Svatebčané se snaží nevěstě úkol co nejvíce ztížit. Třeba použitím ženichova parfému atd. Fantazii se meze nekladou.

Poznej partnera tancem je jedna z mnoha „tanečních“ svatebních her. Vždy přispěje k vytvoření báječné nálady. Vyzkoušejte ji i Vy na Vaší veselce.

Házení svatební kytice

Házení svatební kytice je slavnostní rituál, který nesmí na Vaší svatbě chybět. Je zpestřením večera, na které čekají nejen nezadané ženy a dívky, ale i další svatebčané.

Házení svatební kytice je krásná tradice, která dodá Vaší svatbě nádech romantiky a přináší radost nejen nezadaným dámám. Obvykle se provádí na konci svatební hostiny, ale není problém tuto tradici uskutečnit i dříve. Nevěsta se postaví uprostřed, drží svatební kytici a svoje nezadané přítelkyně se postaví okolo ní. Nevěsta kyticí tancuje a hodí ji do davu. Ta, kdo ji chytí, má šanci, že se do roka stane nevěstou.

házení svatební kytice

Tuto slavnostní tradici můžete osladit i hudbou a vtipnými komentáři od našeho DJe, který dokonale zahraje na strunu Vašich srdcí. Házení svatební kytice patří mezi mezinárodní tradice, ať už se budete vdávat kdekoli na světě. Úspěšnost předpovědi, že dívka, která kytici chytí, se do roka vdá, není statisticky ověřená, ale tuto krásnou tradici si nenechte ujít.

Scénka seznámení novomanželů

ovomanželská scénka je skvělá svatební hra, která přináší odlehčení v náročném dni novomanželů a zároveň zaručuje spoustu zábavy. Tuto hru mohou hrát svědci nebo jiní vybraní svatebčané s hereckým nadáním.

Pro úspěšné provedení scénky je důležité znát příběh prvního setkání novomanželů a najít 2 dobrovolníky s hereckým talentem, kteří ztvární novomanžele. Herci mohou improvizovat a přidat vtipné prvky. Hru lze hrát kdykoliv během svatebního dne, ale obvykle se provádí během slavnostního oběda nebo večerního programu. Tato svatební hra je nejen velmi zábavná, ale také velmi emotivní a navodí romantickou atmosféru.

scenka

Ženich a nevěsta dostanou každý svůj zvoneček, kterým zazvoní vždy, když hraná scénka nesedí realitě. Daná scénka se pak musí přehrát znovu, čímž postupně vznikne skutečný příběh. Tato divadelní inscenace pobaví vždy všechny svatebčany, zejména v situaci, kdy se novomanželé neshodnou, jak se jejich první seznámení vlastně odehrálo.

Scénku můžete hrát kdykoliv v průběhu večera. Je možné ji doprovodit videoprojekcí se společnými fotografiemi.

Podívejte se na další z her a to svatební TOMBOLA nebo NOVOMANŽELSKÝ KVÍZ

Podvazek

Podvazek je klasickou svatební hrou, která zpestří vaši svatební oslavu a rozhýbe hosty. Tato hra obvykle probíhá později večer a jejím cílem je získat podvazek nevěsty. Podvazek by měl být věnován nevěstou, nejlépe od svědkyně nebo kamarádky.

Ženich se obvykle ujímá svlékání podvazku, buď pomocí rukou nebo zuby. Poté může podvazek buď házet mezi svobodné, zadané a nezadané muže, nebo se může vydražit přihazováním. Moderátor nebo svědek vám mohou pomoci s dražbou a přidat k tomu svůj vtipný komentář.

Hra na podvazek může být zábavná a přinést mnoho legrace, ale mějte na paměti, že by se měla odehrát v duchu dobré nálady a bez hanobení nevěsty.

podvazek

Hra je protikladem ke hře Házení svatební kytice, protože je určena pro všechny přítomné pány, bez rozdílu, zdali jsou svobodní či zadaní.

Tato hra nesmí na Vaší veselce chybět. Doporučujeme ji hrát až v pozdější fázi večera.

Poznávání věcí poslepu

Hra Počítání předmětů je skvělou zábavou pro svatební hosty. Příprava této hry je velmi snadná a vyžaduje jen několik minut.

Na stole je třeba umístit různé předměty, které se nacházejí v místnosti nebo jsou přímo spojené se svatbou (například ubrus, květiny, kytice, svíčky, dekorace atd.). Úkolem hráčů je se podívat na stůl s předměty po dobu několika minut a následně zapsat, kolik předmětů na stole viděli. V ítálii tuto hru nazývají ‚Quante Cose‘, což v překladu znamená ‚kolik věcí‘.

Hra Počítání předmětů je skvělá pro svatební hosty, kteří se nechtějí aktivně zapojovat do soutěží nebo tanců. Hra je vhodná pro všechny věkové kategorie a může být hrána kdykoliv během svatebního dne.

Pro zvýšení zábavy můžete udělat několik vylepšení. Například můžete přidat předměty, které nejsou součástí výzdoby, nebo přidat časový limit pro zápis. Můžete také dát nálepky s čísly hráčům, aby nezapomněli, kolik předmětů viděli.

Hra Počítání předmětů je snadná, zábavná a není potřeba k ní žádných speciálních dovedností. Je to skvělý způsob, jak zapojit hosty a udržet je zaujaté po celou dobu svatby.“

poznávání věcí poslepu

Tato hra je relativně rychlá a vždy oživí svatební večer.

Dobrou chuť poslepu

Dobrou chuť poslepu je zábavná svatební hra, kterou mohou hrát oba partneři z novomanželského páru spolu s dalšími svatebčany. Hra se připravuje se spoluprací svědků a dalších dobrovolníků.

Průběh hry je jednoduchý – novomanželé si zakryjí oči a před ně umístíte různé pokrmy nebo nápoje. Poté postupně ochutnávají a snaží se uhodnout, co jedí nebo pijí. Hra se vyhrává tím, kdo pozná nejvíce jídel nebo nápojů. Můžete tak například ochutnávat svatební dort, kousky masa, omáčky, ale i různé nápoje jako pivo, víno, koktejly a podobně.

Tato hra je skvělým způsobem, jak rozesmát všechny svatebčany a přitom se dobře najíst či napít. Určitě bude zábavné sledovat, jak novomanželé a další soutěžící hádají, co mají v ústech, a přitom se snaží překonat jeden druhého v počtu uhodnutých jídel či nápojů. Doporučujeme tuto hru zařadit na začátku svatební hostiny, aby si všichni mohli pochutnat na vynikajících chutích a zároveň si užít spoustu legrace.

chut´ po slepu

Ochutnávání můžete novomanželům okořenit různými dobroty, které jim připravíte. Při této hře se fantazii meze nekladou a můžete na novomanžele přichystat různé zajímavé chutě a kombinace, které jim vyzkouší chuťové pohárky. Přitom můžete sledovat, jak se jim tváře postupně mění a zaručeně to rozzáří i tváře všech svatebčanů.

Při přípravě jídel ale buďte ohleduplní a zvažte, zda jsou vhodné pro trávící ústrojí novomanželů i svatebčanů. Snažte se vyvarovat příliš ostrého jídla, aby si nikdo z hostů nepřivodil nechtěné trávicí potíže. Určitě by nikdo nechtěl strávit svůj svatební den na toaletě.

Tanec s kloboukem

Taneček s kloboukem je skvělá svatební hra plná pohybu a zábavy. Hra může probíhat s libovolným počtem tanečních párů a jako rekvizita stačí pár klobouků.

Před začátkem hry si domluvte, jaký tanec budete tančit. Ideálně zvolte snadný tanec, aby byl vhodný pro všechny účastníky. Nezapomeňte si před zahájením hry dát malou lekci, aby si každý z tanečníků byl jistý krokem. DJ pak pustí domluvenou písničku a během tance se snaží každá dáma svým partnerem odebrat klobouk z hlavy soupeřícího páru a předat ho svému partnerovi na hlavu. Cílem je zbavit se klobouku co nejdříve. DJ náhodně zastaví hudbu a pár, u kterého zůstane klobouk na hlavě, vypadává. Před odchodem z hry dvojice předá klobouk dalšímu soutěžícímu páru a hra pokračuje stejným způsobem. Postupně páry vypadávají, dokud nezbudou jen čtyři nejlepší taneční páry, kdy se doporučuje snížit počet klobouků na dva. V posledním kole jsou pouze dva klobouky a dvojice, která zůstane bez klobouku, se stává vítězem. Hru můžete ještě více okořenit vtipnou moderací a komentáři DJ.

tanec s kloboukem

Hra je další z alternativ tanečních soutěží, jako je třeba balonkový tanec.

Zkuste další z našich svatebních her Poznávání ženicha dle hýždí nebo Sundavání a házení nebo dražba podvazku

Písmena

Slovní písmena je zábavná hra, kterou může hrát většina hostů na svatební oslavě. V této hře soutěží dva nebo více týmů, které jsou složeny z hostů oslavy.

Pro tuto hru budete potřebovat menší přípravu. Do klobouku, koše, apod. si vložte lístky s napsanými velkými písmeny. Hosté se rozdělí do dvou nebo více týmů, například podle pohlaví, týmu nevěsty nebo ženicha, apod. Každý tým si náhodně vylosuje jedno písmeno a v stanoveném časovém limitu se snaží najít co nejvíce věcí, které začínají na dané písmeno (např. T – talíř, tisícovka, tužka, atd.). Musí být opatrní, aby nepřinesli více stejných věcí, protože se počítá pouze jedna věc na každý druh předmětu. Důležité je nedávat do klobouku písmeno S, jelikož by toto družstvo mohlo mít značnou výhodu (svatební noviny, svatební kytice atd.). Vítězí tým, kterému se podaří najít nejvíce předmětů.

 svatební hry písmena

svatební hry písmena

Hra je vhodná pro všechny věkové kategorie, protože se do ní může zapojit každý ze svatebčanů. Pobaví zejména děti, které si při ní užijí spoustu legrace, ale samozřejmě i dospělé. Doporučujeme hrát tuto hru ještě před začátkem večerní párty.

Podívejte se na další svatební hry,a to je svatební TOMBOLA nebo NOVOMANŽELSKÝ KVÍZ


 → NAPIŠTE NÁM ←


PROFESIONÁLNÍ DJ NA SVATBU 

Podívejte na naše DJs ZDE

« »